Case Ecologice

Case Ecologice construite cu materiale sanatoase

Credem ca o lume sanatoasa si durabila este posibila !
Credem intr-o lume in care spatiile in care traim sau lucram ne permit sa respiram usor, sa gandim clar si sa ne simtim mai creativi.
Credem ca o noua generatie de dezvoltatori care vor utiliza materiale sanatoase pentru constructii este deja printre noi: vizionari angajati sa creeze materiale sanatoase, de lunga durata si regenerabile.

Concept-ul A Frame

Case Pasive  |  Izolatia A Frame  |  Autonomie Energetica

Natura ne ofera tot ce avem nevoie ! Daca suntem bolnavi, in natura gasim remediile. Daca ne este foame, natura ne ofera hrana. Daca vrem sa construim locuinte sanatoase natura ne ofera materia prima. In acelasi timp este obligatoriu sa respectam ciclurile de regenerare si sa limitam abuzurile asupra naturii.

Volatile Organic Compounds (VOCs) Exposure in Building Materials

Este bine sa cunoastem pericolul la care ne expunem atunci cand utilizam materiale de constructii fara o analiza corecta a acestora.
Multe produse de uz casnic contin compusi organici volatili periculosi (VOCs), cum ar fi acetona, formaldehida si butanolul, care duc la poluarea aerului din interior.

Printre substantele periculoase des intalnite in materialele de constructie putem enumera:
:: Formaldehida: Prezenta in produsele din lemn presat si rasini pe baza de formaldehida (ex. placaj si placi fibroase OSB),
:: Acetaldehida: Folosita pentru productia de rasini poliesterice si coloranti bazici; prezent in laminate, spuma poliuretanica, linoleum si alte produse.
:: Fenol: Prezent in diferite materiale, cum ar fi tapete de pereti si podele de vinil,
:: Eteri de glicol: Utilizati in diversi solventi, acoperiri si produse de curatare,
:: Clorura de metilen, folosita adesea in adezivi.

Materiale ecologice

Cercetarile au aratat ca emisiile organice variaza intre materialele uscate si cele umede. Spre exemplu: materialele uscate, cum ar fi panourile OSB, lemnul stratificat si placile acustice pentru tavan, degaja emisii pe termen lung (determinate fiind de schimbarile temperaturii), fata de materialele umede, cum ar fi vopseaua pentru lemn, materialul de etansare sau ceara pentru podea.
Problemele comune de sanatate includ astmul, iritatia pielii, durerile de cap, greata, confuzia si iritatia ochilor.

Foarte important

De mentionat ca nu toti compusii organici sunt substante chimice volatile. Monoxidul de carbon si dioxidul de carbon, primul fiind periculos in concentratii mari, nu sunt considerate (VOCs). Exista totusi, o serie de substante chimice organice extrem de periculoase de care toata lumea ar trebui sa fie constienta!

:: ACETONA - Cel mai faimos dintre solventii organici, poate irita ochii, gatul si plamanii, precum si nasul. Efectele suplimentare pot include un puls mai rapid, dureri de cap si ameteli, greata si varsaturi, un ciclu menstrual mai scurt la femei si posibilitatea de lesin.

:: BENZEN - somnolenta si ameteli, confuzie, dureri de cap, inconstienta. Cand sunt expuse pentru perioade lungi de timp, efectele adverse pot include o scadere a globulelor rosii.

:: TOLUEN - poate afecta sistemul nervos in mai multe moduri. in cea mai grava incidenta, poate afecta rinichii, ficatul si poate provoca retard la copiii nenascuti.

:: FORMALDEHIDA - senzatii de arsura in ochi, nas si gat, iritatie a pielii, tuse si respiratie suieratoare si ochi lacrimati. Formaldehida a fost, de asemenea, legata de unele studii de leucemia mieloida.

Prin urmare, cladirile nu sunt doar creatii arhitecturale frumoase, ci un factor vital pentru bunastarea oamenilor. Materialele de constructie naturale si curate pot ajuta pur si simplu societatile sa construiasca un mediu mai bun.

Afla ce materiale sunt utilizate pentru constructia caselor A Frame RO.Aboneaza-te la newsletter-ul AFrame RO