Casa Pasiva A Frame

Case Pasive din lemn tip A

In data de 01 ianuarie 2021, o directiva europeana impune ca toate cladirile noi sa respecte principiul "consum de energie redus". In tarile occidentale acest tip de constructii se realizeaza de zeci de ani (Zero Energy Buildings), iar guvernele tarilor respective, despagubesc proprietarii cu pana la 20% din valoarea investitiei, daca cladirea indeplineste reglementarile Energy Efficiency & Renewable Energy.

Concept-ul A Frame

Izolatia A  |  Materiale Sanatoase  |  Autonomie Energetica

O casa pasiva este aceea constructie care indeplineste unele dintre cele mai inalte standarde de calitate ale aerului la interior cu o foarte buna eficienta energetica. Mai exact, le permite proprietarilor sa mentina o temperatura interioara constanta si confortabila in timp ce folosesc cu 90% mai putina energie decât media. Modul de realizare a acestui lucru variaza in functie de proprietate, tip de locuinta, locatie si utilizare.

Case Pasive - Casa Pasiva A Frame

Casa pasiva trebuie sa indeplineasca un set de standarde care se leaga de o anumita filozofie de construire a unei cladiri. Principiile de baza sunt:
- Izolare termica (valoare Europa Centrala) – 0.10 pâna la 0.15 W/(m²K),
- Eliminarea puntilor termice,
- Etanseizarea circulatiei aerului si ferestre extrem de eficiente,
- Ventilarea aerului cu recuperarea caldurii,
- Controlul umiditatii - mentinerea unui interval ideal de umiditate,
- Pozitionarea cladirii corect fata de punctele cardinale.


Afla ce materiale sunt utilizate pentru constructia caselor A Frame RO, ce tip de izolatie se foloseste si punctele forte ale conceptului.Aboneaza-te la newsletter-ul AFrame RO